درباره دیده بان
دیده بان اختیارمعامله | دیده بان آپشن
منبع دیده بان اختیار معامله سایت بی نظیرچارت
سایت دیده بان اختیار معامله
سایت اختیار معامله_سایت های اختیار معامله_بهترین سایت اختیار معامله
قسمت های مختلف سایت بی نظیرچارت در اختیار معامله
چه اطلاعاتی در دیده بان اختیار معامله وجود دارد؟
-
قیمت اعمال اختیار معامله: قیمتی است که خریدار و فروشنده قرارداد اختیار معامله بر روی آن توافق کرده اند یعنی فروشنده متعهد میشود که اگر قیمت سهم هر چقدر هم بالا یا پایین بشود در تاریخ سر رسید به تعداد سهام توافق شده به خریدار سهم تحویل دهد.
-
مانده تا سررسید: تعداد روزهایی را نمایش میدهد که به تاریخ سر رسید مانده است تاریخ سر رسید هم تاریخی است که در ابتدای معامله خریدار و فروشنده بر اتمام قرارداد در آن تاریخ توافق شده است.
-
وضعیت قرارداد: در این قسمت از دیده بان اختیار معامله در سود یا زیان بودن قرارداد اختیار معامله برای خریدار را نشان میدهد یعنی خریدار اختیار معامله نسبت به این قرارداد چه حالتی دارد. که اگر otm باشد به معنی این است که قرارداد هم اکنون در زیان است و قیمت دارایی پایه از قیمت اعمال کمتر است. اگر itm باشد به معنی در سود بودن است و اگر atm باشد به معنی بی تفاوت بودن قرارداد یا برابر بودن قیمت دارایی پایه و قیمت اعمال قرارداد است.اگر قراردادی در سود باشد میتوان آن را اعمال کرد، ولی اگر قراردادی در زیان باشد نمیتوان آن را اعمال کرد مگر اینکه با گزینه اعمال قراردادهای در زیان موافقت نمایبد.
-
بلک شولز اختیار معامله: داده دیگری که در دیده بان اختیار معامله به نمایش در میآید قیمت بلک شولز قرار داد ها اختیار معامله است. بلک شولز قیمت منصفانه قرارداد را به نمایش میگذارد که بر اساس محاسبات مخصوصی صورت میپذیرد. در واقع با در اختیار داشتن قیمت بلک شولز میفهمیم که قیمت پریمیومی که الان در حال معامله شدن است آیا قیمت واقعی و منصفانه قرارداد است یا بالاتر یا پایین تر از قیمت منصفانه در حال معامله شدن است.
-
اندازه قرارداد: اندازه قرارداد در واقع نمایش دهنده تعداد سهامی است که در مجموع یک قرارداد اختیار معامله وجود دارد که به صورت پیشفرض برای هر یک قرارداد اختیار معامله 1000 سهم درنظر گرفته شده است ولی در برخی موارد تعداد سهام در یک قرارداد ممکن است بیشتر هم باشد.در واقع اگر کسی 20 قرارداد اختیار معامله را بفروشد متعهد میشود که در تاریخ سر رسید 20000 سهم را به خریدار در قیمت اعمال تحویل دهد.
-
وجه تضمین اختیار معامله: مبلغی است که فروشنده اختیار معامله به عنوان تضمین تعهد خود باید بپردازد تا درصورتی که خریدار قصد اعمال قرارداد را داشته باشد از وجه تضمین داده شده اعتبار مناسب تامین شود.میزان وجه تضمینی که در دیده بان اختیار معامله به نمایش درآمده است برای هر 1 قرارداد اختیار معامله است.یعنی اگر قیمت وجه تضمین 150 هزار تومان مشخص شده باشد به این معنی است که برای 10 قرارداد اختیار معامله باید 1500000هزار تومان وجه تضمین پرداخت شود.
-
سود از فروش: درصد نمایش داده شده در این قسمت از دیده بان به میزانی است که فروشنده امکان سود دارد یعنی فروشنده مطابق پریمیوم دریافتی و وجه تضمینی که پرداخته است سود خواهد کرد البته به شرطی که قیمت سهم به قیمت اعمال نرسد و قرارداد بسوزد.درصد نمایش داده شده نسبت پریمیوم به وجه تضمین پرداختی است.
-
تتا در اختیار معامله: تتا میزان قیمتی را نمایش میدهد که در هر روز از ارزش قیمت قرارداد اختیار معامله کم میشود. در واقع تتا ارزش زمانی اختیار معامله را حساب میکند و اصل بر این است که هر چه به تاریخ سررسید قرارداد نزدیک شود ارزش اختیار معامله در هر روز چه میزان کم خواهد شد.
-
نوسان پذیری تاریخی یا تلاطم تاریخی: درصد نمایش داده شده در این قسمت میزان نوسان سهم پایه قرارداد را به نمایش میگذارد در واقع هر چه میزان نوسان یک سهم بیشتر باشد احتمال تغییر قیمت ناگهانی در قیمت پریمیوم و قراردادهای اختیار معامله آن سهم بیشتر خواهد بود چرا که پریمیوم های اختیار معامله دارای اهرم هستند و با تغییر اندک در قیمت سهم پایه تغییر بزرگتری در قیمت پریمیوم اختیار معامله رخ میدهد.اکنون با قسمت های مختلف دیده بان اختیار معامله آشنا شده اید و میتوانید از آن در معاملات خود استفاده کنید.
-
استراتژی های اختیار معامله: معامله گران غیر ازدیدبان اختیار معامله میتوانند از استراتژی های اختیار معامله مخصوص این بازار هم استفاده کنند که در آموزش ها مفصل در مورد این ویژگی منحصر به فرد این بازار توضیح داده شده است که در هیچیک از بازارهای دو طرفه فارکس یا کریپتو وجود ندارد.
چند سایت مهم آپشن
https://www.chittorgarh.com/newportal/options-trading-startegies.asp
https://optiontime.ir/
https://www.investopedia.com/trading/options-strategies/
http://www.option-price.com/option-strategies.php
https://tse.ir/MarketWatch-ang.html?cat=tradeOption
https://www.optionsprofitcalculator.com/calculator/long-call.html
https://www.optionsplaybook.com/option-strategies/covered-call/#subnav-veterans
http://www.tsetmc.com/Loader.aspx?ParTree=15131F
اختیار معامله
انواع اختیار معامله
در کل اختیار معامله به دو دسته تقسیم می شوند. اختیار خرید و اختیار فروش که هریک از این ها را میتوان خرید یا فروخت.انواع اختیار معامله1. اختیار معامله خرید 2. اختیار معامله فروش اختیار معامله یک قرارداد مشتقه از بازار بورس سهام میباشد که به طور کلی به دو نوع اختیار خرید (Call Option) و اختیار فروش (Put Option) تقسیم خواهد شد.
Long: خرید short: فروش
Call: اختیار خرید put: اختیار فروش
اختیار معامله از جهت نوع تاریخ اعمال، به دو قسم تقسیم میشود : اختیار معامله اروپایی و اختیار معامله آمریکایی
اختیارمعامله اروپایی : در این نوع اختیار معامله خریدار اختیار معامله، فقط باید در تاریخ اعمال، از قدرت اعمال خود استفاده کند.یعنی نمیتواند قبل از تاریخ سر رسید اقدام به اعمال کند.این نوع از اختیار معامله در بازار اختیار معامله ایران رواج دارد.
اختیارمعامله آمریکایی : در این نوع اختیار معامله خریدار اختیار معامله هر زمانی میتواند اعمال کند و اختیار معامله را خاتمه ببخشد و محدود به تاریخ سر رسید نمیباشد. به همین دلیل است که اختیارمعامله های آمریکایی از قیمت بالاتری برخوردارند چرا که از ریسک بیشتری دارند
اختیار خرید هرسهمی رو با حرف ض و اختیار فروش هر سهم رو با حرف ط نشان میدهند برای مثال ضمخا یا طمخا که اولی برای اختیار خرید سهم اخابر هست و دومی برای اختیار فروش سهم اخابر هست.
فرض کنید میخواهیم اختیار خریدی رو بخریم مثلا ضملی 3002، 30 نشانگر ماه تسویه است یعنی همان تاریخ سررسید مثلا الان برای ماه خرداد است و 02 نشانگر شماره انتشار است.
پریمیوم : همان قیمت اختیار خرید است که پرداخت می شود.
انواع تسویه قراردادهای اختیار معامله
1: فیزیکی 2: نقدی 3: اول نقدی بعد فیزیکی
اعمال فیزیکی : در این نوع از اعمال اگر اختیار خرید را تهیه کرده ایم میتوانیم با خرید سهم و پرداخت سهم، معامله را به اتمام برسانیم.
اعمال نقدی : در این نوع از اعمال مبلغ ما به التفاوت قیمت پایه و قیمت اعمال را پرداخت باید کرد.در تسویه نقدی، قبل از تاریخ سر رسید خریدار به فروشنده پیشنهاد خواهد داد که تسویه نقدی انجام شود و اگر از طرف فروشنده قبول نشود در روز سر رسید باید فیزیکی اعمال شود.
اعمال اول نقدی بعد فیزیکی : در این نوع اعمال اولویت اول نقدی است ولی اگر طرف مقابل قبول نکرد باید فیزیکی پرداخت کنیم
برای تسویه نقدی باید اقدامات زیر انجام شود :1: خریدار پیشنهاد تسویه نقدی به فروشنده میکند.2: معین کردن تعداد موقعیت های دلخواه خود برای انجام تسویه نقدی. یعنی مشخص کنیم که چند موقعیت به شکل تسویه نقدی و چند موقعیت به شکل تسویه فیزیکی باشد.3: اگر با اعمال حداکثری موافقت شود دیگر نیازی به تعیین تعداد موقعیت های دلخواه نیست
نکته : اگر قبل از رسیدن تاریخ سر رسید پیشنهاد اعمال نقدی داده شد باید حتما در روز بعد چک شود که آیا فروشنده قرارداد اختیار معامله موافقت کرده یا نه ؟ اگر موافقت نکرده باشد و شما نیز از حق اعمال استفاده نکنید در این حالت اختیار شما نابود میشود و دچار زیان خواهید شد.
آموزش استراتژی های اختیار معامله